Litteratur,  Film,  Materiell

Mer autismeinfo…

Reframing autism er nettsiden til en australsk organisasjon som fokuserer på den gode autistiske identitet. Vel verdt et besøk!

Nettsiden inneholder bl.a. podcast, blog-lenker, nedlastbart materiale, e-bøker, nyheter og ny forskning.


Pernille Hebsgaard (dansk) kaller seg Forandringsagent med fokus på autisme. Pernille har atypisk autisme, er gift og har to barn. Hun skriver fantastiske betraktninger om autisme, og hjemmesiden hennes lenker til blogg, podcast, artikler og til hennes informative sider på instagram og facebook: «Pernille Hebsgaards autistiske verden«.


Vidensbanken er laget av Anne Skov Jensen (dansk) og utgjør et samlingssted for kunnskap om autisme og ADHD. Siden lenker til mange relevante artikler, publikasjoner, bøker, filmer, blogger, facebooksider og gir tips om ulike apper, hjelpemidler og verktøy.

«Målet er at stille et overskueligt, let tilgængeligt og gratis værktøj til rådighed. For langt de fleste emners vedkommende findes der både dansk og udenlandsk information


Overlevelsesguiden Med fokus på styrkene – er hjemmesiden til Anne Skov Jensen (dansk). Anne ble som voksen diagnostisert med autisme og ADHD og har to barn med samme diagnoser.

Anne var med i DR1-dokumentaren «De skjulte talenter» i 2017 og har oversatt en rekke bøker til dansk.


Autismepodden er drevet av Sondre Bogen-Straume (norsk), som selv er autist og har autisme som sin særinteresse. Nettsiden inneholder også mye god informasjon om autisme, faktasamlinger, artikler, linker til forskningsartikler og bøker samt en omfattende encyklopedia.


The National Autistic Society inneholder mye informasjon (på engelsk) og flere filmer om autisme.

Foreningen har også et eget område som fremhever voksne autister: «Dedicated area for Autistic adults«.

Klikk på bildet for å se filmen «What is Autism?» på YouTube.